Fotoboek

« Terug naar albums

Werkweek Ardennen

September 2016

Dinsdag 13 sept: Bij aankomst in La Roche gingen we kanoën. Het was heel warm dus het water was zeer aantrekkelijk en velen hebben ook gezwommen. Ook al deden sommige leerlingen er erg lang over het was een leuke tocht met stroom versnellinkjes en boten die soms vast kwamen te zitten. Even eruit en je boot los trekken dan kon er weer verder gekanood worden.
Eenmaal op het kamp was er pasta met tomatensaus. ’s Avonds hebben we “Levend Stratego” gedaan. Daarna zijn we bij het kampvuur gaan zitten en hebben Marshmallows geroosterd.

Woensdag 14 sept: Het duurde een tijdje voordat iedereen begreep wat er gedaan moest worden. Ontbijten, lunchpakketje maken, afwassen, tafels afruimen, tassen inpakken, tenten uitvegen, keuken schoonmaken etc. Die ochtend vertrokken we een half uur te laat voor onze wandeling, dus doorlopen maar.
’s Middags het tokkel parcours gedaan. Er waren een paar leerlingen die hun angsten moesten overwinnen, tranen zijn er gevloeid maar uiteindelijk heeft iedereen mee gedaan. Ook Frans en Barend hebben het parcours afgelegd!
Terug in de herberg hebben we Nasi gemaakt met een grote kookploeg. Toen het donker was hebben we het ‘douane spel’ gedaan in het maanlicht.

Donderdag 15 sept: 8.00 opstaan. Het duurde weer wat lang voordat alles gedaan was. We werden met de bus gebracht naar onze volgende activiteit: Abseilen en een klimmuur.
Daarna wandelen naar het volgende kamp. Deze wandeling liep een beetje in het water……er kwam regen. Omdat we verdwaald waren kwamen we pas om 19.00 op het kamp aan. Iedereen was nat, dus snel de tassen in de tent en verzamelen in de eettent waar Milton een oranje dekzeil als afdakje maakte zodat er toch gebarbecued kon worden. De worstjes, hamburgers en kipsaté gingen er moeiteloos in. Ondertussen werden er spelletjes gespeeld aan tafel, het was erg gezellig.

Vrijdag 16 sept: 8.00 opstaan, tent opruimen, tas inpakken, alles schoonmaken, kratten naar de voorkant brengen en wachten op de bus. Onderweg kwamen we in de file bij Luik die wel meer dan een uur vertraging opleverde waardoor we ook wat later op school aankwamen dan verwacht. Het was een topweek met prachtig weer, goede motivatie, doorzettingsvermogen, teambuilding, nieuwe liefdes……....? Een week om niet meer te vergeten, Ardennen 2016!!!!