Het IVKO viert de Avonden

Gepubliceerd op 11 december 2017 « Terug naar nieuwsoverzicht

Het is precies 70 jaar geleden dat De Avonden -de debuutroman van Gerard Reve- verscheen in november 1947. Hij schreef dit winterverhaal op 24-jarige leeftijd in de Diamantbuurt waar hij aan de Jozef Israëlskade woonde. Het jubileum van het bekende boek is aanleiding voor het IVKO om dit samen te vieren met het Cultuur Cluster Asscher, OBA en culturele organisaties uit De Pijp, waar de jonge Reve De Avonden schreef.
Op 15 en 16 december 2017 vindt er in OBA en Broedplaats Cinétol een speciaal programma plaats . Leerlingen van Havo 5 hebben zich verdiept in het boek, de schrijver, de thema’s en tijdsgeest van de naoorlogse jaren. Wat is de beleving van de verschillende generaties 70 jaar later? Een expositie van de leerlingen over dit thema is te zien vanaf 15 december in de OBA.
Ook zullen de leerlingen op die dag een live radio-uitzending verzorgen.

U bent van harte uitgenodigd op 16 december 2017 het openingsprogramma bij te wonen; 13.00 uur naar de film De Avonden en Q&A in Broedplaats Cinetol en aansluitend 15.45 uur opening door Sebastiaan Capel (Staddeel Zuid) en Kim Wannet (directeur IVKO) in de bibliotheek met talkshow en borrel met spruitjeshapjes. 
Stuur een bericht naar cinetol@oba.nl o.v.v. ‘gastenlijst De Avonden openingsprogramma’. 
U bent tevens van harte welkom bij de live-uitzending Radiolab op 15 december van 15.00-16.00 in Broedplaats Cinetol. Het is niet nodig hiervoor te reserveren.