Zij-instroom

In schooljaar 2022/2023 hebben wij op het IVKO geen ruimte voor tussentijdse (in het schooljaar) schoolwisselaars. 

Vanaf januari 2023 publiceren wij informatie over de mogelijkheden om je interesse voor een zij-instroomplek in schooljaar 2023/2024 kenbaar te maken. Voor die tijd is het niet mogelijk om dit kenbaar te maken. 

 

Op deze site vind je alle informatie over zij-instromen op het IVKO. We vinden het heel erg leuk dat je geïnteresseerd bent in een plek op de meest kuntzinnige school van Nederland. Via deze link IVKO - Open dag & intake kun je digitaal een kijkje nemen op het IVKO.

Als je geïnteresseerd bent in een zij-instroomplek voor schooljaar 22/23 dan kun je dit kenbaar maken door ons online zij-instroomformulier in te vullen. Dit kan tot uiterlijk maandag 9 mei 2022. Door het invullen van het formulier word je op onze, niet chronologisch gerangschikte, wachtlijst geplaatst.

Het IVKO hanteert de volgende voorwaarden t.a.v. zij-instromers:

- Leerlingen met een DAMU-status hebben voorrang en leerlingen binnen ons MSA-bestuur (MLA, METIS, Oostpoort en KIEM) hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
- Je hebt een overgangsbewijs nodig; je kan niet instromen als zittenblijver.
- Je moet een aantoonbare motivatie hebben voor kunstvak- en montessori-onderwijs.*

Instromen in het eerste leerjaar of een examenjaar is niet mogelijk.

In de week van 16 t/m 20 mei 2022 ontvang je een mail van onze administratie. Deze mail betreft een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek of een afwijzing. Voorafgaand aan een kennismakingsgesprek hebben wij een door de huidige school ingevuld schoolwisselaarsformulier nodig. Alle informatie daarover ontvang je t.z.t. via de mail.

Pas in de laatste schoolweek (11 t/m 15 juli) weten we definitief hoeveel leerlingen we kunnen plaatsen. Je ontvangt, als je niet al eerder een afwijzing hebt ontvangen, pas in die week een definitief bericht over de plaatsingsmogelijkheden. Omdat we de afgelopen jaren veel meer aanvragen dan plekken hebben gehad en we pas zo laat weten welke leerlingen we kunnen plaatsen adviseren we je om jezelf op meerdere scholen in te schrijven.

*Het IVKO is een kunstvakschool. Dit betekent dat we, als je uitgenodigd wordt voor een zij-instroomgesprek, een kunstintake moet doen. Tijdens de kunstintake kijken we vooral naar jouw motivatie voor het volgen van kunstonderwijs. Dit doen we aan de hand van een motivatiegesprek en het bespreken van je portfolio. Als je uitgenodigd wordt voor het zij-instroomintakegesprek ontvang je meer informatie over de kunstintake. Als je al een keer een kunstintake op het IVKO positief doorlopen hebt, dan is deze nog steeds geldig.