Zij-instroom

Zij-instromen op het IVKO

We vinden het heel erg leuk dat je geïnteresseerd bent in een plek op de meest kuntzinnige school van Nederland. Via deze link: IVKO - Open dag & intake kun je digitaal een kijkje nemen op het IVKO. 

Belangrijk vooraf: Het aantal beschikbare plaatsen is zeer beperkt en instromen in het eerste en tweede leerjaar of een examenjaar is niet mogelijk. Pas aan het eind van de laatste schoolweek van het huidige schooljaar (v.a. donderdag 20 juli ) weten we definitief hoeveel leerlingen we kunnen plaatsen. 
Wij verzoeken ouders/verzorgers van leerlingen met een DAMU-status contact op te nemen met Marleen van der Wolde (afdelingsleider onderbouw, m.wolde@msa.nl)

Als je geïnteresseerd bent in een zij-instroomplek voor schooljaar 23/24 dan kun je dit kenbaar maken door ons online zij-instroomformulier in te vullen. Dit kan tot uiterlijk maandag 8 mei . Door het invullen van het formulier word je op onze, niet chronologisch gerangschikte, wachtlijst geplaatst. 

Link: zij-instroomformulier

Het IVKO hanteert de volgende voorwaarden t.a.v. zij-instromers: 

  • Leerlingen met een DAMU-status hebben voorrang en leerlingen binnen ons MSA-bestuur (MLA, METIS, Oostpoort en KIEM) hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
  • Je hebt een overgangsbewijs nodig; je kan niet instromen als zittenblijver.
  • Je moet een aantoonbare motivatie hebben voor kunstvak- en montessori-onderwijs.* 

In de week van 15 mei ontvang je een mail van onze administratie. Deze mail betreft een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en intake* of een afwijzing. Voorafgaand aan een kennismakingsgesprek hebben wij een door de huidige school ingevuld schoolwisselaarsformulier nodig. Alle informatie daarover ontvang je t.z.t. via de mail.

Pas aan het eind van de laatste schoolweek (vanaf 20 juli) weten we definitief of we leerlingen kunnen plaatsen. Je ontvangt- als je niet al eerder een afwijzing hebt ontvangen- dan een definitief bericht over de plaatsingsmogelijkheden. Omdat we de afgelopen jaren veel meer aanvragen dan plekken hebben gehad en we pas zo laat weten welke leerlingen we kunnen plaatsen adviseren we je om jezelf op meerdere scholen in te schrijven. 

*Het IVKO is een kunstvakschool. Dit betekent dat we, als je uitgenodigd wordt voor een zij-instroomgesprek, een kunstintake moet doen. Tijdens de kunstintake kijken we vooral naar jouw motivatie voor het volgen van kunstonderwijs. Dit doen we aan de hand van een motivatiegesprek en het bespreken van je portfolio. Als je uitgenodigd wordt voor het zij-instroomintakegesprek ontvang je meer informatie over de kunstintake. Als je al een keer een kunstintake op het IVKO positief doorlopen hebt, dan is deze nog steeds geldig.